Kroasan kiflice

Sastojci:

500g glatkog brašna
320ml mlakog mlijeka
2 žumanjka
7g suhog kvasca ili 20g svježeg
2 žlice šećera
prstohvat soli
150g maslaca
sezam

U posebnoj posudi razmutite mlijeko, kvasac i šećer, te ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. Za to vrijeme pripremite zdjelu za tijesto u koju ste stavili brašno i u njemu napravili malo udubljenje. Kada se kvasac aktivira dodajte ga u brašno, dodajte i dva žumanjka, pa umijesite glatko tijesto.
Dobiveno tijesto ostavite da se odmori 15 minuta, pa ga ponovo premjesite. Nakon što ga premjesite ostavite tijesto da se diže 30 minuta. Kad se tijesto digne podijelite ga na 6 jednakih dijelova, a svaki dio formirajte u kuglu. Svaku od 6 loptica razvaljajte što tanje da se tijesto ne potrga te ih premažite sa otopljenim maslacem i slažite jedan na drugi. Zadnji krug ne premazujte. Tako pripremljeno tijesto ponovo valjkom razvaljajte u jedan veliki krug i podijelite na 24 jednakih dijelova. Najbolje nožem za pizzu.
Dobivene kiflice punite nadjevom po želji ili ostavite prazne i smotajte od šireg ruba prema tanjem. Prebacite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ostavite na sobnoj temperaturi da se dižu 30 minuta.
Premažite ih ponovo otopljenim maslacem, posipajte sezamom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva.


Dobar tek!